Racerapporter 2011

2011-10-01 Kombi rallycross/folkrace Skellefteå
I denna tävling var det både folkrace och rallycrossbilar som körde, jag for dit med rallycrossbilen. I rallycrossklasserna var vi 4 anmälda. 1 Supernationell och 3 st 2150. Eftersom vi var så få så körde vi i samma heat.
Kval 1: Sista plats
Kval 2: Hann inte byta en kylarslang som gått sönder under kval 1, så jag avstod kval 2
Kval 3: Sista plats
Final: 2:a plats
Detta var sista tävlingen för säsongen och man kan konstatera att man hänger hyfsat med konkurrenterna. Till nästa år blir det väl inte så stora förändringar på bilen. Under vintern är planen att bygga ett nytt avgassystem och att bromsa bilen på rullande landsväg.

2011-09-24 Racingspecial Vännäs
Då var det dags för racingspecial igen. Dock inte på rallycrossbanan utan vi höll till på Liljaskolans övningsområde.
Rallycrossbilen går nu som den ska, hittade felet efter Älvsbyn. Det var ett ”skitfel” och lätt att laga, låsskruven som höll fast halsringen i förgasaren hade lossnat. Så motorn fick inte nog med bensin.
Omgång 1: Körde försiktigt och kände på banan, tid 1:50:0
Omgång 2: Gick betydligt bättre nu när man hade fått köra 1 gång, tid 1:47:4
Omgång 3: Lyckades putsa tiden: 1:47:3
Nu är det den bästa tiden som räknas och med den tiden så lyckades jag vinna min klass, eller också kan man ju säga att jag också blev näst sist 🙂

2011-09-17 Folkrace Höstracet Lycksele
Nu blir att nöta på folkracebilen igen 🙂
Till denna tävling var det inte så många deltagande så vi fick 4 kval istället för 3. Nu när man har kört 3 tävlingar med rallycrossbilen så var det en liten omställning. Jag tyckte folkracern var lite tam i väghållning och motoreffekt.
I kvalen kom jag 3:a, 2:a, 2:a och 5:a. Dessa resultat räckte till en plats i B-finalen.
B finalen gick skapligt tills jag blev vänd och tappade 1/2 varv, körde över mållinjen på en 5:a plats. Blev inte riktigt sist efter som en annan tävlande hade brutit.

2011-09-03 Rallycross DM/FM Älvsbyn
Nu bär det av till Älvsbyn för årets sista DM/FM rallycrosstävling. DM:et i år blev inte så många tävlingar (3 st) egentligen skulle det ha varit 6 st. Men 3 tävlingar blev inställda pga för få anmälda.
1:a kvalet gick hyfsat kom 3:a i heatet.
2:a gick lite sämre kom sist i heatet, tyckte att bilen inte gick riktigt som den skulle.
I det 3:e kvalet kom jag också sist och nu gick inte Volvon inte bra, kändes som att den bara gick på 3 cylindrar.
Efter som det var ett antal medtävlanden som hade brutit så räckte mina kvalresultat till C-final. Till finalen så provade jag att byta tändstift, men det blev inte någon större skillnad. Med en krasslig motor så blev det en 6:e och sista plats i C-finalen.

2011-08-20 Rallycross DM/FM Vännäs
När man skulle betala startavgiften, så blev man överraskad. Vännäs MK hade till denna tävling raggat ihop sponsorpengar till alla förares startavgifter. Ett STORT TACK till Vännäs MK. Vi var 15 stycken startande i min klass.
1:a kvalet kändes det mycket halt, mina rallyslicks från ifjol har nog sett sina bästa dagar. Fick en 14:e tid.
2:a kvalet gick bättre så det blev en 12:e tid.
Till det 3:e kvalet, så hade jag bytt till grovmönstrade däck. Fästet med dessa däck var betydligt bättre. Nu blev det en 8:e tid.
Min kvalresultat räckte till en C-final. När starten gick så blev jag förvånad för andra gången idag, var först in i första kurvan. Lyckades hålla min plats och passerade mållinjen som etta. Nu var det bara att ladda för B-final. (Ettan och tvåan i C-final för köra B).
B-finalen gick också rätt bra, kom på en 3:plats.

2011-08-17 Racing special Umeå
Nu blev det tävling på onsdagskväll, men det går ju rätt bra eftersom jag har semester :). Planen är att köra racingspecialen på och stanna kvar i Umeå. Sen på lördag fara till Vännäs och köra rallycross DM/FM.
I denna tävling var vi tre i min klass så jag kunde sämst bli trea….
I omgång 1 så kände jag mig lite ovan med bilen, har inte kört den sen ifjol höst. Tiden blev 1:43:4
Omgång 2 tyckte jag gick bättre men det gjorde inte klockan, 1:44:8
Omgång 3 kändes betydligt bättre än omgång 2 blev liten förbättring på tiden 1:43:8
Min bästa tid räckte till en andra plats i min klass.

2011-08-13 Folkrace Lycksele
Efter ett par inställda tävlingar känns det skönt att få köra lite ”räcerbil”.
Till denna folkracetävling så var det inte så många anmälda så vi fick köra 4 kval istället för 3. Kul. I de 3 första kvalen så gick det väl sådär, kändes att det var ett tag sedan man körde tävling. 4:e kvalet lyckades jag vinna och tack vare den vinsten så räckte mina poäng till C-final.
I C-finalen blev det trångt i den första kurvan och en del snurrningar bland mina medtävlande. Själv så hade jag tur och lyckades att smita förbi den värsta oredan. Döm om min förvåning när jag plötsligt var på 2:a plats. Under heatets gång så lyckades jag passera min konkurrent och ta målflaggan på 1:a plats. Nu var det bara att ladda för B-final, kom iväg dåligt i starten och var sist iväg. Lyckades ändå köra in i mål på en 2:a plats.

2011-06-25 Folkrace Vilhelmina
Årets 1:a tävling på bar mark blev en folkracetävling. Till denna tävling så var mitt mål att få köra 3 kval och att ha bilen relativt hel efter tävlingen. Bilen som jag har nött på ett antal år är väl inte nån riktig värsting…så om man tar sig till nån final får man väl se.
1:a kvalet: Kom iväg dåligt i starten och körde rattrostigt, så det blev 6:e placering.
2:a kvalet: Gick lite bättre och passerade mållinjen på en 5:e plats
3:e kvalet: Bommade starten men körde upp mig till en 4:e plats
Med dessa placeringar så blev det inte någon final. Men det gjorde inte så mycket. Jag fick då köra och få bort lite rattrost. Det blir som lite träning så man har 14 min till närmaste bana.

2011-03-05 Iskul på hjul Luleå
Ja då var det återigen dags för en iskul på hjultävling (4 timmars tävling där man kör med ett lag på 4-8 personer varav en ska vara av motsatt kön, otrimmade standardbilar med folkracestörtbåge) bilen är samma Volvo 245:a som förut.
I år hade arrangören problem med dåliga isar så tävlingen kördes på rallycossbanan på Luleå motorstadion.
I mitt lag så var vi 4 personer som körde (Tom Backman, Anders Karlsson, Jan Andersson och Ida Lindberg)
Under tävlingen så åkte vi på lite avåkningar och en svart flagg som medförde att vi tappade en del varv. Men vi kom ändå på en 4:e plats i den bakhjulsdrivna klassen.