Racerapporter 2013

2013-09-28 Folkrace Vilhelmina
Det blev en kort och intensiv folkracetävling i Vilhelmina. Jag hann 2,5 varv i 1:a kvalet, sen rasade bakaxeln. Sen var det bara att följa tävlingen från publikplats.

2013-09-01 Folkrace/Rallycross Älvsbyn
Åter igen en kombitävling, samma upplägga som i Vännäs och Lycksele. I min klass var vi 14 startande.

Kval 1: Det var lite blött på banan och småhalt. Fick tiden 3:03:95
Kval 2: Gick inte så mycket fortare än kval 1. Tid 3:01:77
Kval 3: Nu var det torrare underlag, nu gick det snabbare. Tid 2:59:27

Alla startande i min klass fick köra final, och med mina kvalresultat så fick jag köra C-final. Där korsade jag mållinjen på en 5:e plats.

2013-08-18 Folkrace/Rallycross Vännäs
Denna tävling kör med samma upplägg som i Lycksele, en kombitävling med både folkrace och rallycrossklasser. I min klass så var vi 9 startande. Har uppgraderat bilen med ett nytt insugningsrör.

Kval 1: Gick rätt bra och fick en 4:e tid 2:34:52
Kval 2: Hamnade bakom en medtävlande som bromsade mig lite grann 2:38:94
Kval 3: Fick köra ostört 2:36:31

Med dessa tider så blev det att köra final och där passerade jag mållinjen på en 5:e plats.
Under denna tävlingsdag så fick jag uppleva någonting ganska osannolikt. Under det 3:e kvalet så lossnade oljepåfyllningslocket till motorn, så det skvätte en ut del olja. Upptäckte det i depån efter heatet. Var runt i depån och frågade runt om ett nytt lock. Fick låna ett lock av en snäll medtävlande.
När jag sedan väntade på prisutdelningen så kom Marcus Kumlin med ett lock och frågade om det var mitt. Javisst det var det.
Han rullade i en kurva under finalen och när han kröp ut ur bilen så såg han ett lock som låg i sanden.

2013-07-25 Folkrace/Rallycross Motorveckan Lycksele.
2 dagar efter racingspecialen så är det tävling igen, nu en kombitävling folkrace/rallycross. I rallycrossklassen där jag kör så var vi 8 st.

Kval 1: Gick rätt bra och fick en 3:e tid på 2:55:08
Kval 2: Nu hade arrangören nyvattnat banan, och på en raksträcka fick jag ett jätte lersprut över framrutan. På med spolning och vindrutetorkare men det tog ett tag innan man fick bort skiten från framrutan. I min iver att köra ikapp de övriga så snurrade jag 2 ggr. Det blev en sista tid i det kvalet 3:30:64.
Kval 3: Nu höll jag bilen i rätt kurs och den blev en 6:e tid, 2:57:88.

Med dessa kvalresultat kvalade jag in till final och där kom jag på en 5:e plats

2013-07-23 Racingspecial Motorveckan Lycksele
Åter tävling i Lycksele, racingspecial.

1:a omgången: Gick rätt bra och fick tiden 2:51:19
2:a omgången: Nu gick det lite långsammare 2:52:31
3:e omgången: Fick till ett riktigt bra åk och det blev min snabbaste tid 2:49:02

Under denna tävling så räckte mina tider till en 3:e plats av 4 startande

2013-07-13 Rallycross Norrlandsveckan Piteå
Detta är den första deltävlingen i Norrlandsveckan, de övriga tävlingarna är Kalix 17/7 och Skellefteå 20/7. Jag kommer dock att bara köra i Piteå.

Kval 1: Låg i ledning tills det sista varvet. Fick en total blackout och glömde bort var man körde in i alternativspåret. Så resultatet av detta blev att man blev sist i de heatet.
Kval 2: Nu hittade jag rätt runt banan och fick tid: 2:51:8
Kval 3: Det gick lite långsammare och tiden blev: 2:53:57

Dessa kvalresultat räckte inte till någon final, jag kom på en 13:plats av 17 startande.
Nu är det bara att ladda inför nästa tävling som blir racingspecialen i Lycksele den 23/7

2013-06-29/30 Folkrace Lycksele
Detta blir årets första folkracetävling, detta var en 2 dagars tävling. 3 kval på lördagen och 1 kval + finaler på söndag.
Någon ”ny” folkracebil har jag då inte utan det är samma bil som jag kört med rätt många år.

Kval 1: 3:a
Kval 2: 4:a
Kval 3: 4:a
Kval 4: Blev påkörd så jag snurrade, 5:a

Med dessa resultat så blev det ingen final i helgens tävling.

2013-06-15 Racingspecial Marknadsrallyt Råneå
Då är det dags för tävling igen. Detta är första gången jag kör denna tävling I Råneå.Man kör en grusväg på en höjd och sen kör man ner igen, så start och mål är på samma ställe.

1:a omgången: Körde rätt försiktigt och bekantade mig med banan. 1:58:01
2:a omgången: Ökade tempot och förbättrade tiden: 1:55:06
3: omgången: Nu hade det kommit fram en del spår i vägen och där var det bättre fäste: 1:53:19

Med dessa tiden så blev det en vinst i min klass.

2013-05-26 Racing Special Piteå.
Nu bär det av till Piteå för nästa tävling, man fick bort en hel del rattrost under gårdagens tävling.

1:a omgången: Gick rätt bra och fick snabbaste tiden. 1:53:82
2:a omgången: Nu gick det lite fortare: 1:53,01
3:e omgången: Snabbaste tiden i min klass: 1:52:87

Med dessa tider så blev det en vinst i dagens tävling

2013-05-25 Folkrace/Rallycross Lycksele
Denna tävling var en kombitävling, dvs folkrace och rallycross klasser. Idag så körde jag med rallycrossbilen som går in i klass 4 (2150). Tyvärr så var vi bara 2 st i den klassen så det blev inte så rafflande heat. Min slutplacering i finalen blev en hedrande andra plats och min medtävlande blev näst sist 🙂

2013-03-16 Uthållighet Lycksele
I denna tävling så körde man 4 timmar med ett lag på 4-8 personer. I mitt lag var vi: Tom Backman, Marcus Karlsson, Stefan Karlsson och Fredrik Karlsson. Denna tävling kördes på Lycksele Motorstadion på folkrace/rallycross banan med 14 deltagande lag. Det var rätt halt på banan eftersom man fick bara ha vanliga standard vinterdäck. Volvon höll ihop de 4 timmarna och vi hamnade på en 3:e plats i den bakhjulsdrivna klassen. Totalt 7:a